21 Kasım 2007 Çarşamba

Tavuklu Ve Sebzeli Corba


Bu gunlerde soguk gecen gunlerde ve icimizi hemen sicacik isitan corbalardan icmeyi kim sevmez ki? Belki hepiniz bu tarz corbayi biliyorsunuzdur tadi gercektende cok lezzetli,ozlu,doyurucu ve ozellikle bol limonlu icildiginde bol C vitaminli oluyor.Simdiye kadar kime yapmis isem herkes cok begenmistir.Ozellikle sevgili kayinpederim bana geldigi zaman her yaptigimda kaselerce ictigini cok iyi hatirliyorum :-)

Simdiden hepinize kolay gelsin

MALZEMELER;

  • 1 adet kup dogranmis sogan
  • 1 adet orta boy kup dogranmis patates
  • 1 adet orta boy kup dogranmis havuc
  • 1 adet derisiz,kup dogranmis tavuk gogsu
  • 5-6 su bardagi soguk su (isterseniz yari yariya tavuk suyu'da kullanabilirsiniz)
  • 1 dis dovulmus sarimsak
  • 2 turk kahvesi fincani arpa sehriye yada tel sehriye
  • Biraz dogranmis taze kekik (yoksa maydonoz'da olabilir)
  • Tuz,karabiber,kirmizi biber

HAZIRLANISI;

  1. Ilk once sogani ve sarimsagi biraz kavurun,ardindan havuc ve tavugu biraz cevirin.
  2. Sonra soguk suyu ilave edip,kaynamaya basladiktan sonra patates ile arpa sehriye'yi koyun.
  3. Pistikten sonra en son olarak tuz,karabiber,taze kekik ve kirmizi biber koyun.

*** Aslinda bu corba cok daha rengarenk oluyor.Kucuk parcalara ayirdigim brocoli ve karnibahar'da koyuyorum ama bu seferlik boyle yaptim.

3 yorum:

Pasta Cafe dedi ki...

Elif'ciğim çok lezzetli bir çorbaya benziyor. Deneyeceğim mutlaka. Öptüm canım.
Sevgiler...

Nurten dedi ki...

hmmmmm.... sıcacık, nefis görünüyor :))) hasta olunca bana buı çorbadan yapar mısın Elif?

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Ozlem'cigim...
Sabirsizlikla denemeni bekliyorum,yorumlarini bekliyorum.
Nurten'cigim...
Tabiiki ne zaman istersen yaparim canim arkadasim.