24 Kasım 2009 Salı

Tavuk Salata'li Aperatif



Bu aralar fazla tatli,kek'lere takildigimi farkettim dolayisi ile biraz degisiklik yapalim :-)
Ozellikle ani gelen misafirleriniz icin degisik,hafif ve pratik bir tavuklu salatasi
Ve goruntusu'de bir baska guzel siddetle tavsiye edilir.
Olculeri ise 2-3 kisilik olarak hesaplayabilirsiniz.

MALZEMELER;
  • 2 adet haslanmis ve didiklenmis tavuk gogsu
  • 3-4 adet ince dogranmis taze sogan
  • 5-6 yemek kasigi dogranmis salatalik tursusu
  • 2 yemek kasigi mayonez
  • 6-7 yemek kasigi yogurt
  • 3-4 avuc dogranmis dereotu
  • Tuz
HAZIRLANISI;
  1. Butun hazirlamis oldugumuz malzemeleri birlestirerek karistirin.
  2. Daha sonra kizartmis oldugumuz ekmeklerin uzerine koyarak ustunu dereotuyapraklari ile susleyelim daha'da sonra midemize hooop diye indirelim :-)



23 Kasım 2009 Pazartesi

Karamelize Edilmis Muzlu Ve Bademli Kek



Ozellikle evde kalmis yumusamis muzlarimizi degerlendirebilmek icin yeni tarifle karsinizdayiz :-)
Arti uzerine serpistirdigimiz kahverengi seker sayesinde karamel tadi olusunca
Ve'de icerisine koymus oldugumuz tozbadem ile bulusunca artik siz dusunun nasil bir tat oldugunu dersem sizi gaza getirmis olurmuyum acep :-)
Bu seferlik elimde sadece 4 tane muz vardi dolayisi ile bu sekilde yaptim.
Ama benim tercihim daha yogun muz tadi almak ve bir daha'ki sefere yapisimda
6 adet muz kullanip komple tepsiyi muz dilimleri ile kaplamak olacak.
Hadi bakalim kolay gele hepinize :-)


MALZEMELER;
  • 225 gr.Tuzsuz tereyag (Oda sicakliginda beklemis olmali)
  • 225 gr.Pudra sekeri ( 5.5 turk kahvesi fincani )
  • 4 adet Orta boy Yumurta ( Oda sicakliginda beklemis olmali )
  • 225 gr.Toz badem ( 7 turk kahvesi fincani )
  • 75 gr.Elenmis un ( 2 turk kahvesi fincani )
  • 1 paket Vanilya
  • 6 adet Olgun yumusak muz
  • Uzerine serpistirmek icin kahverengi seker
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once tereyagimizi ve pudra sekerini iyice beyazlayincaya kadar cirpalim.
  2. Ardindan daha onceden karistirmis oldugumuz yumurtalarimizi yavas yavas yedirerek karistiralim.
  3. Diger kuru malzemeleri'de karistirip yaglanmis tepsimize dokup spatula yardimi ile dumduz yapalim.(Ben 23 cm x 33 cm'lik diktorgen seklinde tepsimi kullandim.)
  4. Daha sonra enlemesine kesmis oldugumuz muzlari dis yuzeyi ice gelecek sekilde hafifca bastirip yerlestirelimve uzerine her tarafi kaplanacak sekilde kahverengi sekeri serpistirelim.
  5. 175 derecede isitilmis firinda altin rengi olana kadar pisirelim.
  6. Soguduktan sonra istediginiz ebatlarda keserek servis yapabilirsiniz.




17 Kasım 2009 Salı

Karamel&Sutlu Cikolatali ve Ceviz&Kuru Uzumlu Kaya Kurabiyeler



Her kis geldiginde dogru duzgun grip yada nezle olmayan ben hasta oldum.
Son 1 haftada sagolsun gecmeyen kirginliklarim,biraz ates'im olmasina ragmen gunlerce suren gecmek nedir bilmeyen basagrilarim yani kisacasi hala ne olduguna bir turlu karar veremeyen bir hastaligim sayesinde mecburen ise gidemedim.
Durum boyle'de olunca evde ne yapilir?
Tabii ki evde dinlenilir,paso uyunur,yenilir icilir,uzun uzuuuun internet'te sorf'ler yapilir .
Bir'de bayagi zamandan beri beni oku diye beklesen kitaplar yada dergiler karistirilir okunur.
Veeeeee bunun sonucunda yapilacaklar listesi bayagi bir kabartilir :-)
Bunlardan biri'de aylik yemek dergisi Delicious Magazine 'den gordum ve hemen denedim.
Goruntusu ayni bizim bildigimiz kaya kurabiyelere cok benziyor.
Bu arada tarif'te sadece kuru uzum vardi bende bir tarif'ten birden fazla tat elde etmek icin yapmis oldugum hamuru 2 esit parcaya bolerek birine karamel parcalari ile sutlu cikolata digerine ise iri ceviz kiriklari ile kuru uzum koydum.
Sonuc ise ikisi'de cok lezzetliydi ama benim tercihim karamel parcali ile sutlu cikolata'dan yana oldu :-0
Bu tariften ben her biri 25 gr.gelecek sekilde yaptim ve ortaya toplam 20 adet kurabiye cikti.
Buyrun tarifimizi paylasmaya
Sevgilerimle
MALZEMELER;
  • 100 gr.Tuzsuz tereyag (Oda sicakliginda beklemis olmali )
  • 200 gr.Elenmis un (4.5 Turk kahvesi fincani )
  • 70 gr.Kahverengi seker ( 1 Turk kahvesi fincani )
  • 50 gr. Karamel ve Sutlu cikolata damlalari (Arzu ederseniz sadece damla cikolata kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 Turk kahvesi fincani iri kirilmis Ceviz
  • 1/2 Turk kahvesi fincani Kuru uzum
  • 1 adet Iri yumurta ( Oda sicakliginda )
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once tereyagini ve unu bir kabin icerisine alip elimizle guzelce iyice karistiralim.(Yalniz burada dikkat edilecek nokta tereyagimiz ne cok yumusak ne'de cok sert olacak.Bunu nasil anlayabiliriz oda sicakliginda beklemis tereyagina parmagimizi bastirdigimizda cokuyor ise yani parmak izimiz cikiyor ise oda sicakligina gelmis demektir.)
  2. Ardindan diger tum malzemeleri'de karistirdiktan sonra gelisi guzel yaklasik ceviz buyuklugunde parcalar kopararak yagli kagit serilmis tepsimize yerlestirelim.
  3. Isitilmis 175 derecelik firinda yaklasik 15-18 dk.pisirelim.







14 Kasım 2009 Cumartesi

Elmali Kek ( Apple Shortcake )



Biliyorum yine arayi cok actim o yuzden sizlerden ozur dilerim arkadaslar
Malum is,guc,ev ve kisa mola halinde tatil'ler olunca bazi aksiklar meydana gelebiliyor :-)
Bu kitabimi buraya gelmeden 9-10 sene once Istanbul'da iken almistim.
Adi ise Family Circle Step by Step adi altinda cesitli seri'lerinden biri olan Superb Slices
adli kitap'tan bir kac denemelerim oldu ve sonuc gercektende denenmeye deger :-)
Tabii'ki onun yaninda'da diger seri'lerinden olan Crazy For Chocolate ve Making Beautiful Cakes kitabimin'dan insallah en kisa surede sizlere yeni tarifler sunacagim
Bu bizim bildigimiz diger kek'lerden cok daha farkli bir tadi var.
Sanirim kendisini ne elmali kek ne'de elmali tart zannediyor o yuzden bir an evvel deneyin ve bana katilacaginizi umuyorum.
Bu arada biz 2 kisi oldugumuz icin yaklasik 20 cm'lik cicek seklinde bir kalipta yaptim.
Arzu ederseniz siz 2 katina cikartip kare yada dikdortgen tarzi kaliplarda yaparsaniz daha iyi sonuclar alacaginizi dusunuyorum.
Yani kitaptaki kalip kare seklindeydi benim yaptigimdan daha daha guzel gorundu gozume bende bir daha ki sefere oyle yapacagim ve simdiden sizlere kolay gelsin.
Hersey kalbinizden gectigi gibi olmasi dilegimle
Sevgiler

MALZEMELER;
  • 185 gr.Tuzsuz tereyag (oda sicakliginda beklemis )
  • 185 gr.Tozseker (3 Turk kahvesi fincani )
  • 2 adet Yumurta (oda sicakliginda beklemis ve biraz cirpilmis)
  • 1/2 cay kasigi Tarcin
  • 1/2 cay kasigi Muskat
  • 4 adet Elma (kabuklari soyulmus ve iri kup dogranmis)
  • 185 gr.Elenmis un (4.5 Turk fincanindan biraz az eksik)
  • 2 yemek kasigi Tozseker (uzerine serpistirmek icin)
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once tereyagini ve tozsekerini mikser yardimi ile iyice beyazlayincaya kadar cirpin.
  2. Ardindan yavas yavas ozleserek daha onceden karistirmis oldugumuz yumurtayi ilave edelim.Sakin birden bire yumurtayi dokmeyin cunki bu karisimin kesilmesine neden olur.O yuzden buradaki puf noktasina lutfen dikkat !
  3. Sonrada diger butun malzemeleri ilave ederek son kez spatula ile karistirin.
  4. Iyice yaglanmis kalibimiza yada yagli kagit serilmis kalibimiza dokup uzerini duzlestirin sonrada tozsekeri uzerini kaplayacak sekilde serpistirelim.
  5. 180 derecede isittigimiz firinda uzeri kizarana kadar ve pisip pismedigini anlamak icin kurdan yardimi ile bakarak firindan cikartalim.
  6. Sonrada soguduktan sonra afiyetle basliyoruz yemeyeeee :-)