14 Kasım 2009 Cumartesi

Elmali Kek ( Apple Shortcake )



Biliyorum yine arayi cok actim o yuzden sizlerden ozur dilerim arkadaslar
Malum is,guc,ev ve kisa mola halinde tatil'ler olunca bazi aksiklar meydana gelebiliyor :-)
Bu kitabimi buraya gelmeden 9-10 sene once Istanbul'da iken almistim.
Adi ise Family Circle Step by Step adi altinda cesitli seri'lerinden biri olan Superb Slices
adli kitap'tan bir kac denemelerim oldu ve sonuc gercektende denenmeye deger :-)
Tabii'ki onun yaninda'da diger seri'lerinden olan Crazy For Chocolate ve Making Beautiful Cakes kitabimin'dan insallah en kisa surede sizlere yeni tarifler sunacagim
Bu bizim bildigimiz diger kek'lerden cok daha farkli bir tadi var.
Sanirim kendisini ne elmali kek ne'de elmali tart zannediyor o yuzden bir an evvel deneyin ve bana katilacaginizi umuyorum.
Bu arada biz 2 kisi oldugumuz icin yaklasik 20 cm'lik cicek seklinde bir kalipta yaptim.
Arzu ederseniz siz 2 katina cikartip kare yada dikdortgen tarzi kaliplarda yaparsaniz daha iyi sonuclar alacaginizi dusunuyorum.
Yani kitaptaki kalip kare seklindeydi benim yaptigimdan daha daha guzel gorundu gozume bende bir daha ki sefere oyle yapacagim ve simdiden sizlere kolay gelsin.
Hersey kalbinizden gectigi gibi olmasi dilegimle
Sevgiler

MALZEMELER;
  • 185 gr.Tuzsuz tereyag (oda sicakliginda beklemis )
  • 185 gr.Tozseker (3 Turk kahvesi fincani )
  • 2 adet Yumurta (oda sicakliginda beklemis ve biraz cirpilmis)
  • 1/2 cay kasigi Tarcin
  • 1/2 cay kasigi Muskat
  • 4 adet Elma (kabuklari soyulmus ve iri kup dogranmis)
  • 185 gr.Elenmis un (4.5 Turk fincanindan biraz az eksik)
  • 2 yemek kasigi Tozseker (uzerine serpistirmek icin)
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once tereyagini ve tozsekerini mikser yardimi ile iyice beyazlayincaya kadar cirpin.
  2. Ardindan yavas yavas ozleserek daha onceden karistirmis oldugumuz yumurtayi ilave edelim.Sakin birden bire yumurtayi dokmeyin cunki bu karisimin kesilmesine neden olur.O yuzden buradaki puf noktasina lutfen dikkat !
  3. Sonrada diger butun malzemeleri ilave ederek son kez spatula ile karistirin.
  4. Iyice yaglanmis kalibimiza yada yagli kagit serilmis kalibimiza dokup uzerini duzlestirin sonrada tozsekeri uzerini kaplayacak sekilde serpistirelim.
  5. 180 derecede isittigimiz firinda uzeri kizarana kadar ve pisip pismedigini anlamak icin kurdan yardimi ile bakarak firindan cikartalim.
  6. Sonrada soguduktan sonra afiyetle basliyoruz yemeyeeee :-)

6 yorum:

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Kaktüslerin sunumunu yerim ben senin ya arayı açtın benimleydin tabii hehe az aç ama arayı balım, annemle özel bir toplantıya davetliyim çıkıyorum şimdik öperim kuzum

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Kaktus'lerim cok guzeller dimi :-)
Kuzum sist caktirma biliyorsun hala bilmeyenler var dolayisi ile hala Topsecret yani :-)
Annecigine benden cok selam ve sevgiler lutfen.
Seni'de cok optum canisi

pelince dedi ki...

Kek olsun veya olmasın,ben her haliyle bitiririm onu :) kaktüslere bende bayıldım...
ellerine sağlık elifcim..

Sevgiler..

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Pelin'cigim sende bendensin yani :-)
Yasasin kekleeeeer gelsin kaloriler
Kaktuslerim icin tesekkurler
Seni ve cocuklari cok opuyorum
Sevgiler

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Mesaj alındı balım okdir sağol iletirim balım mucx

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Eda'cigim canimsin sen <3