29 Şubat 2008 Cuma

Findikli Kurabiye



Uzun suredir Cafe Fernando'da gormus oldugum bu findikli kurabiyelere baka baka bir hal olmustum.Ayrica surekli kendimi kandirarak erteledigim kurabiyelerimi en sonunda bugun ufak tefek degisiklikler yaparak hazirladim.Sonuc tek kelime ile harika ve kesinlikle denenmeli diyorum :-)


MALZEMELER;
  • 1 su bardagi un
  • 1 su bardagi butun kavrulmus findik
  • 110 gr.Oda sicakliginda Tereyag ( Tereyag miktarini azalttim)
  • 1 paket vanilya ( Vanilya kokusunu sevdigim icin kullandim)
  • 1/4 su bardagi tozseker
  • Arzu ettiginiz herhangi bir recel (Osmanli cilegi ve portakal receli kullandim.)
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once butun findiklari mutfak robotunda yada havanda incecik kiyin.( Ben sahsen kurabiyenin icinde iri findik sevdigim icin fazla ince kiymadim)
  2. Cekilen findigi,vanilyayi ve unu karistirip harmanlayalim.
  3. Oda sicakligindaki tereyagini seker ile birazcik karistirip diger un karisimi dokerek hamurumuzu tamamlayip strech film'e sarip buzdolabinda yaklasik 20-30 dk.bekletin.
  4. Butun bu hamuru tam 25 adet parcaya bolup yuvarlayin.Ben hic usenmeden hamuru hassas mutfak terazimde tartip o cikan sayiyi 25'e boldugumde bir tanesi tam 17 gr.geliyordu.Tek tek hepsini 17 gr.tarttim :-)
  5. Yaklasik 4-5 cm.araliklarla yagli kagit serilmis tepsiye dizin.Isaret parmagimizi una batirdiktan sonra kurabiyelerin ustune birazcik bastirin.( Parmaginizi bastirdiginizda parmaginiz tepsiye degmesin yani tam halka seklinde olmasin.)
  6. 180 derecede isitilmis firinda yaklasik 13-15 dk.uzeri kizarincaya kadar pisirip sogumaya alin.Sonrada cay kasigi ile cukurlarin icine recelleri koyun.

8 yorum:

pelince dedi ki...

Canım ellerine sağlık,ne kadar lezzetli gözüküyorlar..Reçeller böyle daha cazip hale gelmiş.

Sevgilerimle

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Pelin'cigim;
Begenmene cok sevindim canim.
Seni ve yakisikli ogullarini Ozgur ve Bora'yi sevgiyle opuyorum :-)
Sevgiler

Nurten dedi ki...

Elifcim mis gibi olmuştur bunlar :))) ellerine sağlık...

Dün gece rüyamda seni gördüm, birara msn de anlatırım ;)

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Nurten'cigim;
Valla bu findikli kurabiyelerin cogunu bitirdim bile.Bu aralar gidisatim pek iyi degil yani :-)
Ayrica ruyana gelince cok sevindim,hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun diyorum ama sahiden'de olsa acaip cok sevinirdim yani :-) Sabirsizlikla seni'de herzaman Londra'ya beklerim/bekliyorum
Sevgiler

stylebyDemLin dedi ki...

Elif hanım merhaba, bloğunuzu bugün keşfettim ve çok hoşuma gitti... Blog dünyasında bende yeni olduğum için hergün başka bloglar keşfediyorum... Size birşey sormak istiyorum. Benim güzel bir kurabiye tarifine ihtiyacım var. Hayatımda kurtarıcı olacak bir tarife ... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)Ben kurabiye konusunda pek bir beceriksizim de :(
stylebyDemLin

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

E.Aylin Kesim;
E.Aylin'cigim blog dunyasina hosgeldiniz ve size basarilar diliyorum.Ayrica benim icin yapmis oldugunuz olumlu yorumlar icinde cok tesekkur ederim.
Gelelim kurabiye tariflerine sana daha iyi yardimci olabilmek icin ancak benim kullandigim tarifleri verebilirim.Baslangic olarak isterseniz fistikezmeli kurabiye'yi deneyin ve kesinlikle olumlu sonuc alabileceginize inaniyorum.Bir'de Pelin'in cevizli kurabiyesini tavsiye ederim.
Simdiden kolay gelsin/
Sevgilerimle

İğne İle İplik dedi ki...

Bende denedim:)) Mutafağa girdiğimi görünce herkes bir şok geçirdi ama, çok da beğendiler. İlk kurabiyem olduğu için ben de ayrı bir gururla sundum. Kendimi övmek gibi olmasın harika oldu, hatta bilirsiniz kurabiyenin ağızda dağılanı makbulmüş, benimki o kadar muhteşem olduki daha ağıza atmadan tabaktan alır almaz darma dağın oldu:))) Ama olsun herşey bir tecrübe:)
Ben Demet bu arada, bu güzel tarif için çok teşekkür ederim:)

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Igne Ile Iplik;
Demet'cigim yapmis oldugunuz o muhtesem pozitif ve samimi yorumunuz icin size cok tesekkur ederim.Sizinde ellerinize saglik.Bu arada isterseniz bir sonraki tavsiye edebilecegim tarif ise Fistik ezmeli kurabiye ve siddetle denemenizi tavsiye ediyorum.
Sevgilerimle