6 Ocak 2008 Pazar

Bademli ve Toblerone Cikolatali Brownie.....


Bu brownie benim tabiri deyimiyle agzinin icinde yerken kiyir kiyir ve cakcakli bir tat aliyorsunuz :-)

Ozellikle taptaze yeni cekilmis kahve esliginde sevdiklerim ile bu brownie'yi yemeyi cok seviyorum.Gelelim tarifimizi paylasmaya,simdiden kolay gelsin

MALZEMELER;

BROWNIE ICIN;

  • 4 yumurta
  • 350 gr.Tozseker ( 5 turk kahvesi fincani )
  • 100 gr. Siyah cikolata
  • 100 gr.Toblerone Cikolata ( bakiniz resim 1)
  • 150 gr.Un ( 3 turk kahvesi fincani )
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 100 gr.Iri dogranmis badem

Uzeri icin cikolatali ganaj'i;

  • 100 gr. Cig krema
  • 400 gr.Siyah cikolata
  • 15 gr.Tuzsuz tereyag

HAZIRLANISI;

  1. Ilk once yumurta,sekeri cok fazla cirpmadan karistiralim. (Fazla cirpilirsa firinda piserken uzerinde istenmeyen bir sekilde kabuk olusuyor.)
  2. Parcalanmis siyah cikolata, toblerone cikolata ve tereyagini mikrodalgada yada benmari usulu ile erittikten sonra karistirip yumurta karisimina ilave edin ( bakiniz resim 2)
  3. En son olarak unu,vanilyayi,kabartma tozunu ilave edip karistirin.Bir avuc ayirdigimiz un ile bademleri harmanlayip kekimizin icine koyup biraz daha karistiralim ( bakiniz resim 3)
  4. Yaglanmis tepsiye dokup isitilmis 170 derecede yaklasik 20-25 dk.pisirin ( bakiniz resim 4)
  5. O arada ganaj'imizi yapalim.Kaynattigimiz krema,cikolata ve tereyagini koyarak karistirip puruzsuz bir ganaj elde edelim.
  6. Sogumus olan brownie'yi ters olarak olarak cevirip ganajimizi uzerine doktukten sonra buzdolabinda yaklasik 1 saat sogumaya birakalim.Sonra istediginiz ebatlarda kesip servise sunabilirsiniz ( bakiniz resim 5)
  7. Baska bir alternatif ise brownie'nin uzerine ganajimizi doktukten sonra istege gore uzerine file badem,file fistik,damla cikolata vs.dokup brownie'mizin uzerini renklendirip ortaya cok daha guzel brownie cikarabiliriz.



5 yorum:

ilham perisi dedi ki...

OFFF eLİF ÇİKOLATALI BİRŞEYLER GÖRÜNCE KRİZE GİRİYORUM.
ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Birgul'cugum begenmene cok sevindim.Seni burada gormek beni cok mutlu etti :-)))

Adsız dedi ki...

YIKILIYORR SALYAM AKLI KUZUM ELELRİNE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

brownie super gorunuyor, ellerine saglik, yalniz ben gecenlerde bi brownie yaptim amerikan usulu, sakizimsi birsey oldu ( zaten chewy, fudgy dediklerinden anlamaliydim ), bu tarif nasil oluyor acaba? Iyi bir brownie tarifi bulamadim oysa cok severim. Birde ganajla birlikte cok agir olmuyor mu, zaten icinde toblerone ve cikolata var, ganajsiz olunca tadi nasil olur ki? Cok soru sordum galiba ama cevaplarsan sevinirim...sevgiler..

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Eda'cigim...:-)))
Globe'cigim...Isminizi bilemedigim icin bu sekilde hitap etmek durumunda kaldim ozur! Begenmenize cok sevindim.Brownie'ler genelde chewy gibi olurlar.Bu tarifte ayni sekilde bahsettigin gibidir.Insallah bu tarifi denediginde guzel sonuclar alirsin.Ganajla birlikte yapildiginda orta tatlilikta oluyor.Ama siz fazla tatli sevmiyorsaniz ganajsiz yapabilirsiniz.Yine akliniza takilan herhangi bir soru olursa zevkle cevaplamaktan memnuniyet duyarim.
Sevgilerimle