25 Şubat 2008 Pazartesi

Patatesli Frittata ( Italyan Usulu Patatesli Omlet )




Bu tarifi Istanbul'da iken kendisini cok sevdigimiz ve saydigimiz yakin dostumuz verdi.Ilk denememi kayinvalidemin evinde bir pazar gunu,yakin arkadaslarimizi (14-15 kisilik bir arkadas grubumuz) kahvaltiya cagirdigimizda yapmistik.Herkes'ten olumlu yorumlar alinca benim yuz ifademi tahmin etmissinizdir.Ozellikle kahvalti sofralarinda degisik tatlar denemek isteyenler icin denenmeye deger bir tarif.


Bu arada Italyanlarin geleneksel omlet tarzina Frittata deniliyor ve yuksekligi 2-3 cm.civari oluyor.Ispanyollarin ki ise Tortilla deniliyor ve Frittata'dan 2 kat daha kalin oluyor.Temel tarifimizi koruyarak ( yani patates,yumurta ve sutu )diger arzu ettiginiz malzemeleri koyarak damak zevkinize gore tarifi degistirebilirsiniz.Mesela dogranmis taze sogan,carliston biber,domates,dereotu,beyaz beynir,sosis,salam yani akliniza gelen herseyi koyabilirsiniz :-)
Sevgilerimle

Duzeltme 1: ( 28 Subat 2008 )
3 gun once buraya resimli tarifimi koymustum ve ertesi gun tekrar baktigimda resimlerin cikmadigini farkettim.Butun ugraslarima karsin bir turlu hala resim yuklenemiyor! Bu konu'da bir fikri olan yada yardimci olacak arkadaslar olursa cok sevinirim.
Simdiden tesekkur ederim.

Duzeltme 2: ( 29 Subat 2008 )
Uzun ugraslarim sonucunda resimlerdeki sorunu hallettim :-)




MALZEMELER;
  • 4 adet orta boy birazcik diri kalacak sekilde haslanmis patates
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 demek dogranmis maydanoz
  • 1 su bardagi kadar rendelenmis kasar peyniri
  • 1/3 su bardagi kadar sut
  • 1 tatli kasigi tereyag
  • Tuz,Karabiber,Kirmizi biber
HAZIRLANISI;
  1. Bir kabin icerisindeki patatesleri elimizle biraz fazla parcalamadan ezelim.Sonrada butun diger malzemeleri koyup karistiralim.
  2. Tereyagi ile yaglamis oldugumuz borcama dokup elimizle ustunu duzeltelim.
  3. 170 derecede isitilmis fanli firinda yaklasik 15-20 dk.uzeri kizarincaya kadar pisirin.
  4. Resimde gordugunuz borcamin 24.cm'lik ve bu olcu 2-3 kisiye yeterli olabiliyor.

10 yorum:

Delfina ; dedi ki...

mmmmmmm enfes görünüyor canım benim...ellerine sağlık

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Delfina'cigim;
Cok tesekkur ederim :-)

Unknown dedi ki...

Elif'cim yine döktürmüşsün muhteşem tarifler eline sağlık. Keske İstanbul'a tekrar gelebilsen bu sefer de doyamadık size. Sevgiler
ZEHRA

Adsız dedi ki...

Elificim resimleri nerede açılmadı bende ya Frittata adını da ilk defa duydum merak ettim ya :(

Unknown dedi ki...

Elifcim yayınladığın ilk gün girdiğimde resim vardı. Sonradan problem oldu sanırım.
Üzülme canımcım hallolur.
Sevgiler
Zehra

pelince dedi ki...

Elif'ciğim bir patates canavarı olan benim için süpermiş bu,ellerine sağlık.

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Zehra'cigim;
Ayni sekilde bende Istanbul'a ve sizlere doyamadim.Insallah bir dahaki sefer sizlerel daha sik gorusebilme umidi ile diyorum.Resim olayini cok sukur halledebildim.Ilgine ve alakana cok tesekkur ederim.
Eda'cigim;
E-mail ile resimleri sana gonderdim ve insallah merakini gidermissindir :-)
Pelin'cigim;
Ayni sekilde bende yogun bir sekilde patates canavariyimdir dolayisi ile bu pratik ve lezzetli tarifimi sizlerle tanistirmak istedim.Denediginde bana haber verirsen cok sevinirim.
Sevgilerimle...

Nurten dedi ki...

Elifcim ben yaptım geçen gün bu tarifi veeee süper oldu :)))) işe götürmüştüm, arkadaşlar bayıldılar, tarif aldılar :))))

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Nurten'cigim;
Denemene ve begenmene cok ama cok sevindim.Olumlu paylasimin icin cok tesekkur ederim canim.Seni cok opuyorum gonlu guzel arkadasim benim :-)

Adsız dedi ki...

really an eye opener for me.

- Robson