21 Şubat 2008 Perşembe

3 Degisik Renk Cikolatali Profiterol


Cikolatali profiterol'e kim hayir diyebilir yada rededebilir degil mi?Ben sahsen simdiye kadar hic kimsenin geri cevirdigini gormedim :-) Gecen gunlerde esimle birlikte kisa mola amacli Istanbul'a gittigimizde elimizden geldigi kadar ile butun yiyecekleri degerlendirmeye calistik.Gecen gun esimle Istanbul'da gecirdigimiz guzel zamanlarin degerlendirmesini yaparken kendimizi damagimizda kalan tatlari konusurken bulduk ister istemez! Bunlarin arasinda tabiiki profiterol'de vardi.Bende 2 gun once esime supriz yapip basladim yapmaya ve ortaya boyle bir sonuc cikti :-)
Simdiden sizlere kolay gelsin diyorum
Hersey gonlunuzce olmasi dilegimle
Sevgiler


MALZEMELER;

PROFITEROL ICIN;

  • 166 gr.Sut ( 2 turk kahvesi fincani )
  • 166 gr. Su ( 2.5 turk kahvesi fincani )
  • 66 gr.Tereyag
  • 13 gr. Tozseker ( 6 cay kasigi )
  • 200 gr.Elenmis un ( 4.5 turk kahvesi fincani )
  • 6 adet Yumurta ( oda sicakliginda olmali )
  • 1 cimdik tuz
  • 1 paket vanilya
IC KREMASI ICIN;
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once profiterol'u hazirlamak icin sut,su ve tereyagini genis bir tencerede kaynatin.
  2. Ardindan tuz,seker,vanilya ve unu yavasca dokerek tahta kasik yardimi ile iyice karistirip 2-3 dk.pisirin.
  3. Baska genis bir kaba aktarip mikser yardimi ile biraz soguttuktan sonra yumurtalari yavasca birer birer dokerek karisima yedirin.
  4. Sikma torbasina doldurduktan sonra yagli kagit serilmis tepsilere yaklasik bir ceviz buyuklugu kadar sikip 170 derecede isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.(Bu asamada firinin kapagini kesinlikle acmamaniz gerek yoksa aksi taktirde cokmelerine sebep olursunuz.)
  5. Uzerleri kizardiktan sonra firini kapatip yaklasik 10-13 dk.firinin icerisinde tutup iclerinin pismesini saglayalim.Pistikten sonra sogumaya alalim.
  6. O arada ic kremamizi hazirlayip sikma torbasina dolduralim.Sonra profiterol'leri bir cubuk yada parmak yardimi ile altan bir delik acip icini krema ile dolduralim.
  7. Benmari yada mikrodalga yontemi ile eritmis oldugumuz 3 farkli cikolatamiza batirip uzerlerine istege bagli hindistan cevizi,findik kiriklari,toz yesil fistik,cikolata sekerlemeleri vs.serpistirip yaklasik15-20 dk. buzdolabinda sogumaya kaldiralim.



6 yorum:

Nurten dedi ki...

Yaşasın prefiterollar :)))) ellerine sağlık canım, harikasın sen harika :)

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Nurten'cigim;
Tesekkur ederim canim.Hani su yuz kizaran ikonlar yokmu burda yaa :-))
Sevgiler

Simten dedi ki...

Yarabbim aklımı koru!
:))))))

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Simten'cigim;
Inan'ki beni cok guldurdun ya Allah'ta seni guldursun :-)
Ayrica seni buralarda gormek beni cok mutlu canim,ziyaretin icin cok tesekkur ederim.
Sevgilerimle

pelince dedi ki...

Elif canım bunlar harika olmuş,vallahi senin gibi bir ustanın elinin değdiği her halinden belli...
Ellerine sağlık...

Sevgilerimle

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Pelin'cigim;
Bana yuz kizaran ikonlardan gene lazim :-)
Sevgiler