24 Eylül 2009 Perşembe

Yabanmersini&Frambuaz ve Limonlu Madeline's (Madlen) Kekleri





Gecen gun alisveris yaptim demistim ya iste o aldigim yerden uzun zamandir alinacaklar listemde olan bu Madeline's kalibini aldim.
Eeee almisken'de birseyler yapmadan'da olmaz ve giristim mutfaga basladim yapmaya :-)
Ozellikle ani gelen misafirleriniz olursa yada benim gibi gecenin ansizin caniniz kek gibi birseyler atistirmak isterse arti zamaniniz yok ise ve pratik birseyler ariyorsaniz bu tarif tam size gore :-)
Yalniz bu tarif ayni gun tuketilirse cok daha iyi olur cunki ilk firindan ciktigi zaman'ki puf puf ozelligi kaybolmadan midelere gondermek en iyisi :-)
Bu vermis oldugum olculerden 24 adet Madeline's cikiyor.
Bir'de tarifi hazirladik'tan sonra istediginiz cesitlilige gore ayirarak icerisine limon veya portakal rendesi kullanabilirsiniz.
Arti kaliplara doldurduktan sonra uzerine istediginiz taze veya kurutulmus meyvalar,damla cikolata yada findik,fistik vs.koyarak degisik tatlar elde edebilirsiniz.
Simdiden deneyecek olan arkadaslar icin afiyet olsun
Sevgilerimle



MALZEMELER;
  • 2 adet Oda sicakliginda yumurta
  • 1 adet Oda sicakliginda yumurta sarisi
  • 90 gr.Tozseker ( 1.5 Turk kahvesi fincani )
  • 90 gr.Elenmis Un ( 2.5 Turk kahvesi fincanindan biraz daha az
  • 1/2 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 75 gr.Eritilmis Tuzsuz Tereyag
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once odasicakliginda olan yumurtalari ve tozsekeri mikser yardimi ile birlikte beyazlayana kadar karistirin.
  2. Daha sonra spatula yardimi ile elemis oldugumuz unu,kabartma tozunu ve vanilya'yi ilave ederek karistirin.
  3. En son olarak eritmis oldugumuz tereyagini yine spatula yardimi ile yavasca karistirin ve varsa sikma torbaniza doldurun yoksa'da kasik yardimi ile kaliplarimiza doldurabiliriz.
  4. Yumusamis tereyagini firca ile iyice yaglamis oldugumuz Madeline's kaliplarimiza yari yariya doldurarark 170 derecede isitilmis fan'li firinda yaklasik 8-9 dakika uzeri fazla kizarmadan alin.(Eger ki firininiz fan'li degilse bu sure biraz daha uzayabilir.)
  5. Firindan cikartinca bir kac dakika sogumasini bekleyip kalibimizi ters cevirerek yerinden cikmasini saglayabilirsiniz.












6 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

1 damla bile taşırmadan yapmış aşkıma bak sen ya :) Uçarak gelsem beraber yesek, yanında aşk filmi izlesek, örtünün altına girsek, dedikodu yapsak sonra ben senin gıdıdan öpsem de uyusak be ablam :( Ah nerdeeee

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Stil Direktoru;
Eda'cigim sende'de ne iyi goz varmis'da haberimiz yokmus valla iyi guldum delisin sen deliii :-0

Madeline's'in yaninda mis gibi yeni cekilmis taze kahvemiz olsa'da beraber otursak her konudan her daldan konussak ne guzel olurdu degilmi?Insallah bir gun Istanbul'a geldigimizde yada sen buraya geldiginde gorusme sansimiz olur guzel insan :-)
Seni sevgiyle cok opuyorum canim
Elif

Stil Direktoru dedi ki...

Sorma şeker dikkatliyimdir :) Canımsın sensin güzeller güzeli

papatyaninguncesi dedi ki...

ayy en sevdiğim şey.Fransada sürekli alıp yerdim nasıl özlemişim.Mutlaka denicem tarifi ama bende bu kalıplar yok başka kalıplarda olurmu?

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Papatyanin guncesi;
Aysun'cugum baska kaliplarda nasil yapilabilir hic bir fikrim yok.Dolayisi ile simdilik yardimci olamayacagim.Insallah Madeline kaliplari bulursun ve sende deneme sansina sahip olursun.Simdiden kolay gelsin.
Sevgilerimle

papatyaninguncesi dedi ki...

biraz zor gibi görünüyor bulunduğum yerde o kalıpları bulmam.ilgin için teşekkürler.
sevgiler