20 Eylül 2009 Pazar

Dugun Pastasi,Testing ve Tabii'ki Alisverisler :-)






Bundan yaklasik 2 ay once benim isyerinde bir arkadas evleniyor.17 Ekim gunu icin 60 kisilik 3 katli bir pasta yapip yapamayacagimi sordu.Ilk etapta gozumu korkutsa bile tamam yaparim dedim.Daha sonra gunler yaklastikca bende nedense yersiz bir telas olustu.Simdiye kadar isyerinde sayisizca pastalar yapmisim evde'de elbetteki az cok deneyimim var ama bu kadarini'da ilk kez yapiyor olmanin arti bu arkadas her konuda cok fazla detayci ve evhamli olmasi benide bir hayli strese soktu.Insallah bu isten alnimin aki ile tertemiz cikarim.

Bu evlenecek olan arkadasimiz benden tam olarak nasil birsey istedigini bilemedigi icin arti dugun oncesi test amacli benden ufak bir pasta istedi.2 adet ufak cemberlerde beyaz pandispanya uzerine madagascar vanilyali charlotte krema ile arasina carpaccio tarzi incecik kesilmis cilek dilimleri yerlestirdim.Sonrada badem marzipani ve seker hamuru ile kapladim.Pasta'yi cok begendi yalniz bir kac ufak tefek degisiklikler icin tekrar ayri bir pasta istedi. 2.testing pastayida 2 gun once yaptim ve son asamalari son kez ortak karar vererek anlastik.



Simdiden ihtiyacim olan alisverislerimi ufaktan ufaktan yapmaya basladim.Bu arada gittigim yerde 3 alana 1 bedava kampanyasi olunca (yani tam benlik )baska kaliplarda almadan eve gelmek olmazdi :-) En kisa zamanda yeni aldigim cicilerle calismalarimi sizlere duyurmaya calisacagim insallah. Gormus oldugunuz 3'lu set halinde 30,25 ve 20 cm'lik olmak uzere yuvarlak pandispanya kalibi arti altina koymak icinde cake bord'u aldim.Cake bord'un etrafina beyaz saten kurdela ile kaplayacagim.Bu dugun pastasi hakkinda son gelismeleri insallah 17 Ekim'den sonra sizlerle paylasacagim.

Sevgiler



6 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Heyecanla bekliyorum o zaman fotoları, kolay gelsin bal ablama, öperim gıdıdan. Deli kızın :)

Delfina ; dedi ki...

Elifciğim,

İnanıyorum ki ortaya çok güzel bir pasta çıkacak.Bahsettiğin krema ve pasta süsleyiş biçiminle bile çoktan yolu yarılamışsın.İşin kolay olsun,rast gitsin...

Yeni ürünlerin şahane,hepsini güle güle kullan canım...

Sevgiler,

Sıla Yılmaz dedi ki...

Sonuç çok güzel olacak gibi anlatımdan bana öyle geldi yani :)

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Stil Direktoru;
Eda'cigim destegin icin cok tesekkur ederim.Bende seni sevgiyle cok opuyorum canim.

Delfina;
Delfina'cigim ilgine ve alakana cok tesekkur ederim.Insallah o gune yapacagim pastam beni uzmez ki ortaya guzel bir calisma cikartabileyim.Seni cok opuyorum.

Siu;
Isminizi tam olarak bilemedigim bu sekilde hitap etmek zorunda kaldim.Insallah istedigim gibi sonuclar alirim.Desteginiz icin tesekkur ederim.

Hepinize sevgilerimle :-)

Unknown dedi ki...

Vakit oldukca az kalmis.. Bende merakla bekliyorum dugun pastasini.. :)
Sebnem

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Kitchen Witch;
Sebnem'cigim gercektende cok az bir vakit kaldi sayilir.Bayagi bir heyecanliyim ve insallah hersey yolunda gider.
Her ikinize'de sevgilerimle :-)
Elif