28 Aralık 2007 Cuma

Firinda Karanfilli & Vanilyali Ayva Tatlisi


Ayva olan herseyi cok ama cok seviyorum hele'ki karanfil'le vanilyanin birlesiminden olusan firinda pisen ayva tatlisi hiimm ....

Aslinda hepimiz firinda ayva tatlisinin yapilisini biliriz ama ben yinede bilemeyenler olabilecegini dusunerek sizlerle paylasmak istedim.Birinci resimdekini gecen gun yaptim ve sonuc tam istedigim gibi olmasa bile tadi cok yerindeydi.Aslinda taze kaymagimiz olsaydi cok daha guzel olacakti ama gurbette ellerde oldugumuz icin ne yazik ki taze kaymagimiz yoktu :-((

Ikinci resim ise daha onceden cok yakin bir dostumuzun evinde ayva tatlisini yaptigimda cok daha guzel olmustu arti taze kaymagimizda olunca ikisinin birlesimi ile ortaya muhtesem bir tat cikmisti. O zaman sanirim ayva'nin cinsinden ve firinin degisik olmasindan kaynaklandigi icin daha kipkirmizi olmustu yani oyle tahmin ediyorum.Olsun benim icin fazla onemli degil cunki her ikisinin adi da ayva tatlisi :-)))

Simdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Sevgilerimle


MALZEMELER;
  • 5 adet Ayva
  • 2 adet Orta boy Elma ( kabugu soyulmus ve rendelenmis )
  • 1 kilo Tozseker ( Biraz daha yogun tatli seviyorsaniz seker miktarini cogaltabilirsiniz)
  • 4-5 adet Karanfil
  • 1 paket vanilya
  • Biraz kirmizi gida boyasi
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once ayvalarimizi enlemesine ortadan ikiye kestikten sonra kabuklarini soyalim ve icini temizleyelim.( Cekirdeklerinin bir kismini ayiralim)Temizleyip yikadiktan sonra isiya dayanikli borcama yerlestirelim.
  2. Diger taraftan rendelenmis elmalari,karanfili,biraz kirmizi gida boyasini,vanilya,tozsekerin yarisini ve ayvanin cekirdeklerini bir kabin icerisine alarak karistiralim.
  3. Sonrada ayvalarin iclerini doldurduktan sonra diger yarim kg.olan tozsekerini uzerlerine serpistirin ve yarim cay bardagi suyu borcamin icerisine doktukten sonra alimunyum folyo ile kapatin.
  4. 180 derecede isitilmis firinda biraz yumusayincaya kadar pisirin.Sonra aliminyum folyoyu cikartip borcamin icerisindeki sekerlerin koyulasmasi icin biraz daha pisirin.
  5. Soguduktan sonra ister taze kaymakla ister sade olarak servis edebilirsiniz.





26 Aralık 2007 Çarşamba

Havuclu & Kabakli & Tarcinli Muffins ( Carrot & Courgette & Cinnamon Muffins )




Uzun zamandir sizlerle birlikte olamadigim icin arti blogumu aksattigim icin ozur dilerim.Malum burada Christmas ve yilbasi sebebi ile isyerinde bayagi yogundum ve 1 hafta evimde internetimde kesinti yasayinca dolayisi ile el mahkum sizden uzak kaldim.
Gelelim muffins'inimizin tarifine gercektende yag ve seker orani cok dusuk olmasi arti icerisinde sebze olmasi'da cok saglikli ve lezzetli bir muffins ortaya cikiyor.Bu arada asagidaki vermis oldugum tariften tam 12 adet cikiyor.


MALZEMELER;
  • 100 gr. Tereyag (oda sicakliginda bekletilmis)
  • 225 gr.Toz kahverengi seker (3 turk kahvesi fincani)
  • 2 adet yumurta
  • 187 gr. Yogurt ( 6 yemek kasigi)
  • 1 adet buyuk boy rendelenmis havuc
  • 1 adet buyuk boy rendelenmis kabak
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 1.5 gr.Karbonat ( 1 cay kasigi)
  • 335 gr.Un ( 7.5 turk kahvesi fincani)
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once rendelenmis havucu ve kabagi teflon tavada yag koymadan biraz olunceye kadar pisirin ve sogumaya birakin.Daha sonra suzgec yardimi ile birlikte suyunu sikarak fazla olan suyunu atin.
  2. Terayagini ve kahverengi sekerini iyice karistirip beyazlayincaya kadar karistirin ve yumurtalari teker teker yedirin.
  3. Ardindan sogumus olan havuc ve kabagi,yogurdu ve un karisimini koyarak karistirin.
  4. Muffin kaliplarina doldurarak 175 derecede isitilmis firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriniz.