Ayva olan herseyi cok ama cok seviyorum hele'ki karanfil'le vanilyanin birlesiminden olusan firinda pisen ayva tatlisi hiimm ....
Aslinda hepimiz firinda ayva tatlisinin yapilisini biliriz ama ben yinede bilemeyenler olabilecegini dusunerek sizlerle paylasmak istedim.Birinci resimdekini gecen gun yaptim ve sonuc tam istedigim gibi olmasa bile tadi cok yerindeydi.Aslinda taze kaymagimiz olsaydi cok daha guzel olacakti ama gurbette ellerde oldugumuz icin ne yazik ki taze kaymagimiz yoktu :-((
Ikinci resim ise daha onceden cok yakin bir dostumuzun evinde ayva tatlisini yaptigimda cok daha guzel olmustu arti taze kaymagimizda olunca ikisinin birlesimi ile ortaya muhtesem bir tat cikmisti. O zaman sanirim ayva'nin cinsinden ve firinin degisik olmasindan kaynaklandigi icin daha kipkirmizi olmustu yani oyle tahmin ediyorum.Olsun benim icin fazla onemli degil cunki her ikisinin adi da ayva tatlisi :-)))
Simdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Sevgilerimle
MALZEMELER;
- 5 adet Ayva
- 2 adet Orta boy Elma ( kabugu soyulmus ve rendelenmis )
- 1 kilo Tozseker ( Biraz daha yogun tatli seviyorsaniz seker miktarini cogaltabilirsiniz)
- 4-5 adet Karanfil
- 1 paket vanilya
- Biraz kirmizi gida boyasi
- Ilk once ayvalarimizi enlemesine ortadan ikiye kestikten sonra kabuklarini soyalim ve icini temizleyelim.( Cekirdeklerinin bir kismini ayiralim)Temizleyip yikadiktan sonra isiya dayanikli borcama yerlestirelim.
- Diger taraftan rendelenmis elmalari,karanfili,biraz kirmizi gida boyasini,vanilya,tozsekerin yarisini ve ayvanin cekirdeklerini bir kabin icerisine alarak karistiralim.
- Sonrada ayvalarin iclerini doldurduktan sonra diger yarim kg.olan tozsekerini uzerlerine serpistirin ve yarim cay bardagi suyu borcamin icerisine doktukten sonra alimunyum folyo ile kapatin.
- 180 derecede isitilmis firinda biraz yumusayincaya kadar pisirin.Sonra aliminyum folyoyu cikartip borcamin icerisindeki sekerlerin koyulasmasi icin biraz daha pisirin.
- Soguduktan sonra ister taze kaymakla ister sade olarak servis edebilirsiniz.