27 Eylül 2009 Pazar

Bugun Cok Mutluyum :-)






2 gun oncesine kadar basimi birakmayan cok sevgili migren'cigim sayesinde epey bir sarsildim.Ben hayatimda bu kadar kene gibi yapisik birsey gormedim ama en sonunda dun aksam pesimi birakti ve cok sukur kendime geldim.
Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmadan gelelim asil konuya :-)

Bir kac postum'dan once demistim yaa 60 kisilik dugun pastasi yapacagim diye iste ordan gelen emegim karsiligi ile arti esiminde herzamanki gibi o muhtesem destegiyle yukaridaki gormus oldugunuz ve uzun zamandan beri istedigim miniminnacik beyazlar icindeki bebegime bugun kavustum.
Sadece mutlulugumu sizler ile paylasmak istedim :-)
Gonlunuzden gecenlerin bir an evvel gerceklesmesi dilegimle
Sevgilerimle

24 Eylül 2009 Perşembe

Yabanmersini&Frambuaz ve Limonlu Madeline's (Madlen) Kekleri





Gecen gun alisveris yaptim demistim ya iste o aldigim yerden uzun zamandir alinacaklar listemde olan bu Madeline's kalibini aldim.
Eeee almisken'de birseyler yapmadan'da olmaz ve giristim mutfaga basladim yapmaya :-)
Ozellikle ani gelen misafirleriniz olursa yada benim gibi gecenin ansizin caniniz kek gibi birseyler atistirmak isterse arti zamaniniz yok ise ve pratik birseyler ariyorsaniz bu tarif tam size gore :-)
Yalniz bu tarif ayni gun tuketilirse cok daha iyi olur cunki ilk firindan ciktigi zaman'ki puf puf ozelligi kaybolmadan midelere gondermek en iyisi :-)
Bu vermis oldugum olculerden 24 adet Madeline's cikiyor.
Bir'de tarifi hazirladik'tan sonra istediginiz cesitlilige gore ayirarak icerisine limon veya portakal rendesi kullanabilirsiniz.
Arti kaliplara doldurduktan sonra uzerine istediginiz taze veya kurutulmus meyvalar,damla cikolata yada findik,fistik vs.koyarak degisik tatlar elde edebilirsiniz.
Simdiden deneyecek olan arkadaslar icin afiyet olsun
Sevgilerimle



MALZEMELER;
  • 2 adet Oda sicakliginda yumurta
  • 1 adet Oda sicakliginda yumurta sarisi
  • 90 gr.Tozseker ( 1.5 Turk kahvesi fincani )
  • 90 gr.Elenmis Un ( 2.5 Turk kahvesi fincanindan biraz daha az
  • 1/2 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 75 gr.Eritilmis Tuzsuz Tereyag
HAZIRLANISI;
  1. Ilk once odasicakliginda olan yumurtalari ve tozsekeri mikser yardimi ile birlikte beyazlayana kadar karistirin.
  2. Daha sonra spatula yardimi ile elemis oldugumuz unu,kabartma tozunu ve vanilya'yi ilave ederek karistirin.
  3. En son olarak eritmis oldugumuz tereyagini yine spatula yardimi ile yavasca karistirin ve varsa sikma torbaniza doldurun yoksa'da kasik yardimi ile kaliplarimiza doldurabiliriz.
  4. Yumusamis tereyagini firca ile iyice yaglamis oldugumuz Madeline's kaliplarimiza yari yariya doldurarark 170 derecede isitilmis fan'li firinda yaklasik 8-9 dakika uzeri fazla kizarmadan alin.(Eger ki firininiz fan'li degilse bu sure biraz daha uzayabilir.)
  5. Firindan cikartinca bir kac dakika sogumasini bekleyip kalibimizi ters cevirerek yerinden cikmasini saglayabilirsiniz.












20 Eylül 2009 Pazar

Dugun Pastasi,Testing ve Tabii'ki Alisverisler :-)






Bundan yaklasik 2 ay once benim isyerinde bir arkadas evleniyor.17 Ekim gunu icin 60 kisilik 3 katli bir pasta yapip yapamayacagimi sordu.Ilk etapta gozumu korkutsa bile tamam yaparim dedim.Daha sonra gunler yaklastikca bende nedense yersiz bir telas olustu.Simdiye kadar isyerinde sayisizca pastalar yapmisim evde'de elbetteki az cok deneyimim var ama bu kadarini'da ilk kez yapiyor olmanin arti bu arkadas her konuda cok fazla detayci ve evhamli olmasi benide bir hayli strese soktu.Insallah bu isten alnimin aki ile tertemiz cikarim.

Bu evlenecek olan arkadasimiz benden tam olarak nasil birsey istedigini bilemedigi icin arti dugun oncesi test amacli benden ufak bir pasta istedi.2 adet ufak cemberlerde beyaz pandispanya uzerine madagascar vanilyali charlotte krema ile arasina carpaccio tarzi incecik kesilmis cilek dilimleri yerlestirdim.Sonrada badem marzipani ve seker hamuru ile kapladim.Pasta'yi cok begendi yalniz bir kac ufak tefek degisiklikler icin tekrar ayri bir pasta istedi. 2.testing pastayida 2 gun once yaptim ve son asamalari son kez ortak karar vererek anlastik.



Simdiden ihtiyacim olan alisverislerimi ufaktan ufaktan yapmaya basladim.Bu arada gittigim yerde 3 alana 1 bedava kampanyasi olunca (yani tam benlik )baska kaliplarda almadan eve gelmek olmazdi :-) En kisa zamanda yeni aldigim cicilerle calismalarimi sizlere duyurmaya calisacagim insallah. Gormus oldugunuz 3'lu set halinde 30,25 ve 20 cm'lik olmak uzere yuvarlak pandispanya kalibi arti altina koymak icinde cake bord'u aldim.Cake bord'un etrafina beyaz saten kurdela ile kaplayacagim.Bu dugun pastasi hakkinda son gelismeleri insallah 17 Ekim'den sonra sizlerle paylasacagim.

Sevgiler



1 Eylül 2009 Salı

Debbie Brown&Lorraine Mckay ile Workshop



Debbie Brown


Yaklasik bundan 5 ay once benim devamli takip etmis oldugum Extra Icing On The Cake'te Londra'da Debbie Brown ile birlikte 2 gunlugune kurs vereceklerini ogrenince bu firsat kesinlikle kacmamali diye dusundum.Uzun bir bekleyis doneminden sonra en sonunda Mayis ayinda 7 saatlik donusumlu olarak ders aldim/aldik.Simdiye kadar isimin disinda aldigim ilk kez bir kurs'tu ve gercektende orada bulunmaktan buyuk bir mutluluk duydum.Ozellikle neredeyse dunyanin heryerinden onlarca kilometreleri asip gelenler ile tanismak ve iclerindeki o ogrenme sevklerini gozlerinde gormek beni cok mutlu etti.Ayrica benden yasca buyuk olan ve bir kari kocanin beraber gelip bizlere eslik etmelerini kesinlikle gormeniz gerekti.Neyse sizleri daha fazla meraklandirmadan resimler ile basbasa birakayim :-)
Sevgilerimle




Lorraine Mckay ile tabii'ki ben :-)



Lorraine Mckay'in yapmis oldugu figur calismasini ben yapmaya calisirken
Bu arada sol'da gormus oldugunuz el bana aittir :-)

Lorraine Mckay

Tabii'ki en ilgi ceken grup'lardan biri ise bu cift oldu.

Workshop'taki dunyanin heryerinden katilan arkadaslarimiz.