Bu gunlerde soguk gecen gunlerde ve icimizi hemen sicacik isitan corbalardan icmeyi kim sevmez ki? Belki hepiniz bu tarz corbayi biliyorsunuzdur tadi gercektende cok lezzetli,ozlu,doyurucu ve ozellikle bol limonlu icildiginde bol C vitaminli oluyor.Simdiye kadar kime yapmis isem herkes cok begenmistir.Ozellikle sevgili kayinpederim bana geldigi zaman her yaptigimda kaselerce ictigini cok iyi hatirliyorum :-)
Simdiden hepinize kolay gelsin
MALZEMELER;
- 1 adet kup dogranmis sogan
- 1 adet orta boy kup dogranmis patates
- 1 adet orta boy kup dogranmis havuc
- 1 adet derisiz,kup dogranmis tavuk gogsu
- 5-6 su bardagi soguk su (isterseniz yari yariya tavuk suyu'da kullanabilirsiniz)
- 1 dis dovulmus sarimsak
- 2 turk kahvesi fincani arpa sehriye yada tel sehriye
- Biraz dogranmis taze kekik (yoksa maydonoz'da olabilir)
- Tuz,karabiber,kirmizi biber
HAZIRLANISI;
- Ilk once sogani ve sarimsagi biraz kavurun,ardindan havuc ve tavugu biraz cevirin.
- Sonra soguk suyu ilave edip,kaynamaya basladiktan sonra patates ile arpa sehriye'yi koyun.
- Pistikten sonra en son olarak tuz,karabiber,taze kekik ve kirmizi biber koyun.
*** Aslinda bu corba cok daha rengarenk oluyor.Kucuk parcalara ayirdigim brocoli ve karnibahar'da koyuyorum ama bu seferlik boyle yaptim.
3 yorum:
Elif'ciğim çok lezzetli bir çorbaya benziyor. Deneyeceğim mutlaka. Öptüm canım.
Sevgiler...
hmmmmm.... sıcacık, nefis görünüyor :))) hasta olunca bana buı çorbadan yapar mısın Elif?
Ozlem'cigim...
Sabirsizlikla denemeni bekliyorum,yorumlarini bekliyorum.
Nurten'cigim...
Tabiiki ne zaman istersen yaparim canim arkadasim.
Yorum Gönder